Zaščita prevleke

 

K najsodobnejšim in visoko produktivnimi stroji za izdelavo in obdelavo rezilnih orodij spada tudi naprava za izdelavo trdih zaščitnih prevlek, kar da vsakemu orodju končni pečat. Dandanes ni več kvalitetnega orodja brez tako imenovane prevleke, katere se razlikujejo od namena uporabe.

 

Zaščitne prevleke so že nekaj časa nepogrešljiv sestavni del pri izdelavi kvalitetnih rezilnih orodij. Z različnimi prevlekami rezilnemu orodju podaljšamo življenjsko dobo in izboljšamo zahteve po obdelavi. Za vsako vrsto obdelovalnega materiala imamo določeno vrsto zaščitne prevleke in s tem zagotovimo najbolj optimalno funkcijo rezilnega orodja. V našem podjetju razpolagamo s štirimi vrstami zaščitnih prevlek in sicer:

TiN – prevleka

Prevleka z značilno zlato barvo je namenjena za vse vrste povrtal in ostala orodja, pri katerih je prisotnega veliko trenja in drsanja orodja. Prevleka je tradicionalne zlate barve.

TiCN – prevleka

Prevleka za obdelavo jekel v normalnem in poboljšanem stanju. Prevleka zagotavlja zelo dobre drsne lastnosti, ter dolgo življenjsko dobo. Z drsnimi lastnostmi zagotovimo zelo dobro odvajanje odrezkov. Zanjo je značilno zlato – rjava barva.

CrN – prevleka

Prevleka namenjena obdelavi aluminija in bakra, saj omogoča nemoten odvod odrezkov, katerih pri obdelavi mehkih barvnih kovin ni malo. S tem orodju povečamo življenjsko dobo, saj nalepek odrezkov vodi v nenadzorovano poškodbo ali celo lom orodja.

AlTiN – prevleka

Je namenjena orodju za obdelavo zelo trdih materialov, saj varuje orodje pred nezaželeno obrabo in s tem omogoča najdaljšo življenjsko dobo orodja, vzdrževanje ustrezne oblike rezkarja ter posledično tudi obdelovanca. Prevleka omogoča obdelavo kovin do trdote 62 HRc. Prevleko AlTiN prepoznamo po sivo – črni barvi.

Povprašajte nas

Za podrobnejše informacije o tipih rezilnega orodja, ki ga izdelujemo in servisiramo, nam lahko pišete preko obrazca.

Oglasite se v podjetju Globevnik, kjer vam bomo z veseljem svetovali in pomagali pri izbiri ustreznega rezilnega orodja.

Nudimo vam lahko kakovosten servis PKD/CBN/HM rezilnega orodja, s kratkimi dobavnimi roki po konkurenčnih cenah.

Kontakt

GLOBEVNIK, REZILNO ORODJE D.O.O.

Križnarjeva pot 21, 4000 Kranj

Slovenija